KONYA / AKŞEHİR - Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu

Sesli Masal ve Hikayelerimiz Yayında

Öğrencilerimizin seslendirdikleri masal ve hikayeler yayınlandı.

KONYA- Akşehir İlçesi Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu´nda görme engelliler, okuma bilmeyenler ve kitap okumaya vakit bulamayanlar için Türkçe Öğretmeni Mehmet Çelik rehberliğinde uzun süredir kitap seslendirme çalışmaları yapılıyordu. 13 Mayıs 2016 itibari ile projemizin ses kayıtları bitti.
35´ a yakın hikaye ve masal seslendirildi. Seslendirmede öğretmenler ve öğrenciler görev aldılar.
Bundan sonraki aşamada sesler internet ortamına yüklenerek insanların kolay ulaşması sağlanacak. Seslendirilen hikayeler android cihazlarla ve bedava uygulamalarla sadece sesle kontrol edilebilecek.Ellerini kullanamayan, akıllı cihazları kullanamayan veya görme engelli kişiler sadece telefona ses ile komut vererek hikayelerimizi dinleyebilecekler. Yapılan bu çalışma TÜBİTAK bilim fuarımızda sergilenerek tanıtımı yapılacak.
Seslendirilen hikayelerin özellikle görme engelliler tarafından büyük beğeni toplaması bekleniyor.

Seslendirilmiş masal ve hikayelere okulumuz web sitesinin: http://reisortaokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/42/03/730945/icerikler/gorme-engelliler-icin-sesli-masal-ve-hikayeler_2586636.html?CHK=33d476085a607c2cfa9adb1ab445e22e linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yayın: 16.05.2016 - Güncelleme: 16.05.2016 23:23 - Görüntülenme: 697